Savukaasun puhdistustason määrittää EU:n jätteenpolttodirektiivi 2000/76/EY ja Suomessa Valtioneuvoston asetus jätteen polttamisesta, VNa 151/2013.

Savukaasujen puhdistusprosessissa yhtenä absorttina on aktiivihiili. Kattilan jälkeen savukaasut ohjataan jäähdytystornin kautta reaktoriin, missä savukaasuihin lisätään epäpuhtauksia sitovaa aktiivihiiltä ja muita sidosaineita (nestemäisiä). Tämä seos kuivuu savukaasuvirrassa ja reaktiotuotteet poistuvat prosessista pölynä savukaasuvirran mukana. Pölyn erotukseen käytetään tekstiilisuodatinta, joka toimii prosessissa myös kemiallisesti aktiivisena puhdistimena.

Valikoimistamme savukaasujen puhdistukseen löytyvät aktiivihiili tuotteet;

SORBOTECH FP 50 – jauhemainen aktiivihiili savukaasupäästöjen hallintaan, jotka syntyvät kotitalousjätteen tai kunnallisen lietteen lämpökäsittelyn polttamisen aikana. Sen sisäinen rakenne mahdollistaa dioksiinien, furaanien ja raskasmetallien tehokkaan poistamisen.

SORBOTECH FPB 30 – jauhemainen aktiivihiili savukaasupäästöjen hallintaan, jotka syntyvät kotitalousjätteen tai kunnallisen lietteen lämpökäsittelyn polttamisen aikana. Sen sisäinen rakenne mahdollistaa dioksiinien, furaanien ja raskasmetallien tehokkaan poistamisen.