Aktiivihiilisuodatin teollisuus

Teollisuuden päästöjen aktiivihiilisuodatus

Yritysten toimintaa, joiden prosesseista syntyy ympäristölle haitallisia neste- tai kaasupäästöjä haittoja, valvoo aluehallintoviranomaiset (AVI). AVI luo päästörajat, joita ei saa ylittää. Yrityksen toiminta tulee suunnitella päästörajat alittavaksi, jotta AVI antaa toimintaluvan.

Aktiivihiilisuodatin teollisuuden eri prosesseihin on ratkaisu tähän. Pystymme mitoittamaan prosessin virtaumien ja haitta-aine analyysin perusteella, juuri oikean ratkaisun Teille.

Tyypillisiä teollisuudessa olevia aktiivihiilisuodatin sovelluksia ovat;

  • Maalaamoiden / pintakäsittelylaitosten päästöt
  • Prosessien hönkäkaasuista syntyvät hajuhaitat, esimerkiksi bitumisäiliöt
  • Lauhdevesien öljypitoisuuden poisto, esimerkkinä paineilmajärjestelmät
  • Varastointialueiden valumavesien käsittely
  • Teollisuuden päästöjen muuttaminen uudelleen käytetttäväksi, esimerkkeinä; nestemäisen hiilidioksidin valmistus, teknisen veden käsittely uusiokäyttöön.

Teollisuus tarvitsee aktiivihiilisuodatusta myös ennen tuotantoprosesseja. Tuotannossa käytettä neste tai kaasu puhdistetaan teollisuuteen tarkoitetulla aktiivihiilisuodattimella, lopputuotteen laadun varmistamiseksi. Näistä esimerkkeinä;

  • Lääketeollisuuden prosessit, esimerkiksi käytettävän ilman- ja vedenpuhdistus
  • Elintarvikiteollisuus, esimerkiksi värinpoisto, kirkastus

Käsiteltävän nesteen tai kaasun tulee olla mahdollisimman puhdasta, ennen aktiivihiilisuodattimelle johdattamista. Aktiivihiilen huokoinen rakenne saattaa tukkeutua nopeasti, jos suodatettavassa aineessa on isompia partikkeleja. Tällä on vaikutusta hiilen suodatuskykyyn ja tätä kautta hiilen elinkaareen.

Aktiivihiilisuodatin sarjassamme teollisuuteen, on huomioitu standardien mukaiset laippakiinnitykset niin tulo- kuin lähtevälle linjalle. Lisäksi suodatin on suunniteltu mahdollisimman helppoa huoltoa varten, jotta suodatusprosessin keskeytys saadaan käynnistettyä mahdollisimman nopeasti huollon jälkeen. Jatkuva suodatusprosessi teollisuudessa saavutetaan, kun suodattimia laitetaan rinnan. Näin yksi suodatin voi olla huoltotilassa, kun toista käytetään.

Parhaan aktiivihiilimassan kyllästymisen saavuttaa, kun suodattimet sijoitetaan sarjaan. Ensimmäiseksi sijoitettu aktiivihiilisuodatin kyllästyy 100% ja näin saadaan koko suodatusmassa käytettyä loppuun. Tämän jälkeen hiilen vaihdon voi suorittaa ja virtaussuunta muutetaan. Näin saadaan myös toinen suodatin käytettyä loppuun.

Aktiivihiilisuodatin teollisuus GB30

Sorbofil® GB 30 on tehokas aktiivihiilisuodatin kaasujenkäsittelyyn teollisuudessa. Suodattimen rakenne mahdollistaa kaasun ideaalisen kontaktointiajan hiilen kanssa. Kaasunkäsittelyprosessin ansiosta optimi virtausnopeus 4000-30000 m3/h. Tuotteita voi asettaa rinnan ja sarjaan kytkettynä. Valmistettu maalatusta teräksestä. Aktiivihiili tulee valita käyttökohteen mukaan.

Laite sijoitetaan tasaiselle ja kovapintaiselle asennuspaikalle. Suodattimen aiheuttama painehäviö lasketaan aina tapauskohtaisesti. Neuvomme mielellämme tästä lisää!

Laitteen yleisimmät käyttökohteet ovat teollisuusilman ja kaasun osalta deodorisointi, liuottimen poisto, säiliön ilmaus, teollisuuskaasu ja pakokaasujen käsittely.

Sorbofil® GB 30 on tehokas aktiivihiilisuodatin

Aktiivihiilisuodatin teollisuus GS3

Sorbofil® GS 3 on tehokas aktiivihiilisuodatin kaasujenkäsittelyyn. Suodattimen rakenne mahdollistaa kaasun ideaalisen kontaktointiajan hiilen kanssa. Sorbofil® GS 3 on täydellinen ratkaisu kaasukäsittelyyn erityisesti VOC-päästöjen poistamiseksi.

Aktiivihiilisuodatin on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Aktiivihiili käyttökohteen mukaan. Neuvomme mielellämme tästä lisää! Optimi virtausnopeus 500-3000m3/h.

Helpon käsiteltävyyden ja siirrettävyyden vuoksi GS3 aktiivihiilisuodatin soveltuu myös teollisuuden lyhytaikaisiin suodatuksiin, esimerkiksi säiliötyönaikainen tuuletus.

Sorbofil® GS 3 kaasujenkäsittelyyn

AKTIIVIHIILISUODATIN syövyttäville kaasuille

Toimitamme myös aktiivihiilisuodattimia muovisena (polyeteeni), jolloin käsiteltävät kaasut ja nesteet voivat olla erittäin korroosiota aiheuttavia.  Virtausnopeus ja kaasun pitoisuus (analyysi) määrittävät suodattimen mitat ja käytettävän aktiivihiilen määrän.

Meiltä löytyy myös aktiivihiilisuodattimet pienille virtausnopeuksille.

Aktiivihiilisuodattimet pienille virtausnopeuksille ja syövyttäville kaasuille

Kiinnostuitko?

Suomen Laippapalvelu Oy
Koijärventie 375, 31130 Forssa (Koijärvi)
| mob. 050 3389030
myynti@aktiivihiili.fi